Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD lyfte fram konkursat bolag – pudlar

Publicerad: 7 november 2011, 13:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

I en artikel i söndagens SvD fick snacksföretaget Nutrinacks exemplifiera ett företag som gynnats av att använda sig av bemanningsföretag. En vecka tidigare sände dock Rapport ett inslag om att företaget anmälts till ekobrottsmyndigheten. Nu gör SvD en pudel.


I söndags kunde Svenska Dagbladets läsare ta del av en artikel där snacksföretaget Nutrinacks får exemplifiera hur fel det kan gå vid en rekrytering. Artikeln handlar om att företaget, efter att dess vd rekryterat fel person, har börjat använda sig av en rekryteringsfirma.

I artikeln står bland annat "Nu går det bra igen. Men för något år sedan var läget ett annat."

En vecka innan artikeln sände dock Rapport ett inslag om samma företag, där det framkom att företaget är satt i konkurs och har blivit anmält till ekobrottsmyndigheten av dess franchisetagare.

– Det visste jag inte alls. Det ringde en kille i går och sa att jag skulle kolla upp företaget, men det är allt, säger Jan Almgren, som skrivit artikeln i SvD, till dagensmedia.se.

Han berättar att han fick tag på Nutrinacks vd genom att han ringde till rekryteringsföretaget och bad om ett namn till någon som hade misslyckats med sin rekrytering.

– Jag pratade med den här tjejen, och det kändes bra, hon nämnde inte det här med ett ord. Nu kommer ju allting i en annan dager, säger Jan Almgren.

Enligt Jan Almgren skrevs artikeln för ungefär en månad sedan, då Rapports inslag inte ännu hade sänts.

– Om jag har klantat mig så tar jag till mig det. Det är olyckligt, men artikeln handlar egentligen inte om företaget, den handlar om rekrytering, så jag ställde inga frågor om det, säger han.

Skulle artikeln ha sett annorlunda ut om du hade vetat om detta innan?

– Naturligtvis. Jag ska kolla upp det här, det kanske är läge för en uppföljning.

Jan Almgren meddelar efter att dagensmedia.se talat med honom att SvD ska införa en notis i morgondagens tidning med de nya uppgifterna om företaget.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.