Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD lanserar magasin om mat och vin

Publicerad: 17 april 2015, 06:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

White Guides grundare och en expert på lagringsviner är två av personerna som ska arbeta med Svenska Dagbladets nya tidning.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Den 25 april släpper SvD sitt nya magasin "SvD Vin och Mat". Tidningen ska innehålla allt från nyheter från vingårdar till tips på matkombinationer.

– Vår ambition har varit att skapa en effektiv kanal för våra vinkunder samtidigt som våra läsare erbjuds en unik tjänst, säger Joakim Uväng, kommersiellt ansvarig för "SvD Vin och Mat", i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet konceptet utvecklat av samma personer som har tagit fram "SvD Perfect Guide".

Läsarna av magasinet ska också kunna få vintips före andra genom SvD:s nya vintjänst.

– "SvD Vin och Mat" ökar med andra ord valfriheten och bredden på den svenska vinmarknaden, till nytta och glädje för både den svenska vinkulturen och landets alla vinälskare, säger Henrik Raspe, kreativ chef på SvD Perfect Guide, i ett pressmeddelande.

Magasinet kommer att släppas i Stockholmsområdet men kommer också att finnas på webben och i mobilen.

Några av personerna som "SvD Vin och Mat" har knutit till sig är White Guide-grundaren Mikael Mölstad, vinjournalisten Bengt-Göran Kronstam, sommeliererna Johan Sjöstedt och Linda Stensen samt Maria Collsiöö som är expert på lagringsviner.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.