söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD lägger ner sportredaktionen

Publicerad: 20 september 2012, 12:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

UPPDATERAD. Just nu presenterar ledningen för Svenska Dagbladet tidningens nya organisation. Redan nu står det dock klart att sportredaktionen helt läggs ner. Samtidigt bantas andra delar av tidningen kraftigt.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

DT

Dante Thomsen


I dag stod det klart att Svenska Dagbladet ska delas upp och bli två tidningar. Just nu pågår också ett internt möte på tidningen där fler förändringar presenteras för medarbetarna.

Som dagensmedia.se tidigare kunde berätta ska sportredaktionen helt läggas ner. Uppgifterna har nu bekräftats av SvD.

Istället ska tidningen bara publicera beställt material från olika partners. Även kultur och redigering bantas varav den senare i princip halveras. Dessutom försvinner fem fototjänster vilket är nära en tredjedel av tidningens fotografer.

Förändringarna innebär att redaktionen i framtiden kommer bestå av färre men större enheter då de mindre avdelningarna integreras i nyhets-, näringslivs-, och kulturredaktionerna.

– Detta är hur jag och redaktionsledningen ser på en ny organisation, vi kommer nu att inleda förhandlingar och det är viktigt att ha respekt för den processen. Vår bedömning är att vi med detta stärker den digitala kraften och fokuserar på kärnverksamheten, nödvändigt för att kunna leverera kvalitetsjournalistik i samtliga kanaler även framöver, säger tidningens chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

När det gäller morgontidningen kommer nyhetsredaktionen ledas av Kristian Lindquist medan medan Olle Zachrison blir chef för affärstidningen. Sedan tidigare står det klart att Martin Jönsson blir chef för kulturredaktionen.

Samtidigt ska nya digitala tjänster tillsättas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev