Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD Junior släpps i skolversion

Publicerad: 22 september 2022, 06:04

SvD Junior släpps i en version riktad till årskurs 3–6.

Schibsted lanserar barntidningen SvD Junior i ett paket riktat mot skolor.


Ämnen i artikeln:

SchibstedSvDToppnyheter förmiddag

SvD Junior Skola består av en e-tidning på åtta sidor, med tillhörande studiematerial. Den riktar sig till elever i årskurs 3–6.

Sedan tidigare erbjuder Svenska Dagbladet skolor tillgång till svd.se gratis.

– Barn behöver läsa mer. Varje vecka gör SvD Junior aktuell journalistik som bidrar till allmänbildning och möter unga på deras nivå. Vi har länge haft en tanke om att vårt material skulle passa i undervisning, säger SvD Juniors chefredaktör Stina Cederholm, i ett pressmeddelande.

Varje utgåva av SvD Junior Skola innehåller två artiklar, ett nyhetsquiz och en spalt där barn kan ställa frågor till psykologen och författaren Jenny Jägerfeld.

– Till artiklarna finns elevövningar som en pedagog skapat utifrån den nya läroplanen vilket ger ett färdigt lektionspaket som hjälper läraren i undervisningen. De utvalda artiklarna kommer att fungera såväl i SO-ämnet som i svenska. I vår förstudie med lärare har vi förstått att det råder brist på aktuellt barnanpassat material såväl när det gäller läsning och källkritik som samhällsfrågor. Just sådant som är SvD Juniors styrka, säger Stina Cederholm i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Det kan du lära av långkörarna KP, Lilla Aktuellt och SvD Juniors arbetssätt 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev