tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD gör om chefsroller på kulturredaktionen

Publicerad: 11 januari 2023, 12:40

Foto: Linus Sundahl-Djerf/SvD

Svenska Dagbladet vill kunna ha ett tydligare fokus i ledningen, nyhetsarbetet och utvecklingsarbetet på kultursidorna. Nu stärker de upp i chefsledet.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetDagspressSchibstedNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Svenska Dagbladet stärker upp sina kultursidor med två chefer, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Anders Q Björkman får en utökad roll som biträdande kulturchef och nyhetsredaktör medan Madelaine Levy blir biträdande kulturchef och utvecklingsredaktör. Enligt tidningens kulturchef, Lisa Irenius, ska det nu bli ett tydligare fokus i ledningen på nyhetsarbetet och utvecklingsarbetet.

LÄS OCKSÅ: Vi tecknade 28 digitala prenumerationer – här är vad vi lärde oss 

Madelaine Levy har en bakgrund som chefredaktör på magasinet Bon och flera års erfarenhet från SvD:s kulturredaktion. De senaste två åren som utvecklingsredaktör. Enligt pressmeddelandet får hon nu ett starkare mandat med ansvar för utvecklingen av kulturjournalistiken. Det handlar såväl om att ta fram fler nya format som att titta på nya bevakningsområden. 

– Vi ser redan att vår bevakning av den nya offentligheten – nya medieformer, plattformar och inte minst de nya kulturella makthavare som formar vår tid – ökar engagemanget hos våra läsare och får fler att vilja prenumerera. Det arbetet har bara börjat och kommer nu att bli ännu tydligare, säger Madelaine Levy.

Anders Q Björkman är redan biträdande kulturchef men får nu också ansvar för nyhetsflödet.

– SvD:s läsare är nyfikna på hur världen förändras och på olika synsätt. Vi vill bli ännu bättre på att ge dem koll på det viktigaste inom kulturområdet och insikt i de avgörande frågorna, säger Anders Q Björkman.

LÄS OCKSÅ: Björn Werner börjar skriva i SvD Kultur

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev