Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD förstärker inom vetenskap

Publicerad: 27 april 2021, 08:11

Vetenskapsjournalisterna Therese Bergstedt och Ingrid Helander går till Svenska Dagbladet.

Foto: Sofia Ekström

Svenska Dagbladet rekryterar två namnkunniga vetenskapsjournalister. Therese Bergstedt och Ingrid Helander blir nu en del av satsningen Livet.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dagens Media kunde för drygt ett år sedan rapportera om att SvD bygger upp avdelningen Livet, som är en del av mediehusets största redaktionella satsning på tio år. Inom Livet bevakas ämnen som psykologi, föräldraskap och träning.

LÄS ÄVEN: Svenskans största satsning på tio år – här är planen

Nu får alltså avdelningen ytterligare förstärkning i vetenskapsjournalisterna Therese Bergstedt och Ingrid Helander. Therese Bergstedt kommer närmast från SVT och får en roll som vetenskapsreporter. Ingrid Helander går från en roll som chefredaktör på Läkemedelsvärlden till att bli vetenskapsredaktör på SvD.

– Med de här rekryteringarna får vi in två av landets vassaste vetenskapsjournalister på redaktionen. Det ger oss möjlighet att göra ännu mer kvalitetsjournalistik inom ett område där vi ser ett väldigt stort intresse av korrekt och evidensbaserad information, säger Viktor Ander, chef för SvD:s avdelning Livet, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Så blir SvD:s nya sajt 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev