Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD-chef blir New York-korre

Publicerad: 5 September 2013, 12:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Efter 13 år på Svenska Dagbladet blir nu Erik Bergin tidningens stringer i New York.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedSvD

– Det ska bli kul att bli reporter igen. Det var några år sedan, säger han till Dagens Media.

Han började som redigerare. Fortsatte som nattchef. Nu, efter att ha varit nyhetschef på SvD Näringsliv, tar Erik Bergin över rapporteringsansvaret från New York efter Daniel Kederstedt, som i sin tur tar över Erik Bergins post.

Erik Bergin ser fram emot uppdraget. Av två anledningar.

– På det rent personliga planet är det såklart kul att få bo och få en vardag i New York. Sen har jag saknat reporterrollen. Det blir inte lika mycket utrymme för det i egenskap av nyhetschef, säger han.

Med sin bakgrund från SvD Näringsliv kommer mycket av rapporteringen kretsa kring USAs ekonomiska situation. Med en finanspolitik som mer eller mindre gått i baklås, där president Obama har svårigheter med att få genom beslut i kongressen, kommer mycket också att kretsa kring Washinton.

– Med det rådande politiska läget finns det gott om storys där, säger han.

Förutom tjänsten som stringer kommer Erik Bergin även jobba mycket mot webben. Tidskillnaden ser han inte som ett problem.

– Tvärtom. Det är positivt att ha någon som kan puffa för och uppdatera nyheter utan att stiga upp mitt i natten, menar Erik Bergin. 

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.