Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Susanna Birgersson lämnar DN för GP

Publicerad: 23 Juli 2015, 09:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Göteborgs-Posten värvar ledarskribenten Susanna Birgersson från DN.


Ämnen i artikeln:

GPDN

Susanna Birgersson har vikarierat som ledarskribent på GP under sommaren. Nu står det klart att hon stannar kvar som fast medarbetare.

Susanna Birgersson har skrivit på Dagens Nyheters ledarsida sedan 2012 och har under våren skrivit en bok om Danmark för Liberal Debatts räkning. Den 17 augusti tillträder hon sin nya tjänst.

– Susannas stilistik, ideologiska skärpa och förmåga att finna nya perspektiv på den politiska debatten kommer bidra till att ytterligare vässa ledarsidans opinionsbildande arbete. När idéutvecklingsusannen i allt mindre utsträckning utförs i de politiska partierna har ledarsidor och opinionsbildare ett större ansvar att axla, säger Alice Teodorescu, politisk redaktör på GP, i ett pressmeddelande.

Under våren har Dagens Media vid flera tillfällen rapporterat om ett internt uppror mot den nya ledarredaktören, som tog över i januari. Sedan dess har Maria Haldesten, Gert Gelotte och Malin Lernfelt sagt upp sig.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GPDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.