Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Supertabbe av Expressen

Publicerad: 25 maj 2009, 08:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

I dag toppar Expressen med nyheten "Här brister det för Wanja", men det är inte Wanja Lundby-Wedin på bilden. "Hon blev aldrig intervjuad", säger LO:s pressekreterare Joakim Jakobsson.


Just nu toppas Expressens sajt av rubriken "Expressen ber Wanja Lundby Wedin om ursäkt". Anledningen är att kvinnan som intervjuades och fotograferades i Expressens toppnyhet, med rubriken "Här brister det för Wanja" inte är LO-basen. I artikeln ställer Expressens reporter flera frågor till kvinnan.

- Det är inte hon på bilden och hon har inte varit intervjuad av Expressen, säger LO:s pressekreterare Joakim Jakobsson till Dagensmedia.se.

Vad händer nu?

- Vi ser allvarligt på detta och kommer att kontakta våra jurister.

När Dagensmedia.se når Thomas Mattsson sitter han i möte.

- Möte om detta exakt nu, skriver han i ett sms.

I sin blogg skriver Thomas Mattsson:

"Expressens medarbetare uppfattade mötet med kvinnan på bilden som att hon bekräftade att hon var Wanja Lundby-Wedin, men det ursäktar inte våra publiceringar… Som chefredaktör och ansvarig utgivare vill jag oförbehållsamt be de inblandade personerna, och läsarna, om ursäkt för detta oförlåtliga slarv".

Enligt uppgift till Dagensmedia.se ska kvinnan som har fotograferats och intervjuats själv ha kontaktat Expressen och meddelat att hon inte är Wanja Lundby-Wedin.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev