söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Studentkortet begärs i konkurs

Publicerad: 28 november 2019, 07:05

Studenkortets ägare, Christen Ager-Hanssen, hävdade så sent som i förra veckan att kapital var på väg in och att skatteskulderna skulle betalas denna vecka.

På onsdagseftermiddagen begärde Skatteverket skuldtyngda Studentkortet i konkurs.

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenStudentkortetMetro

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat att den Custos-ägda rabattjänsten Studentkortet, som förlorade sin F-skattesedel i september, hotas av konkurs. Bakgrunden är miljonskulder, bland annat till Skatteverket.

Studenkortets ägare, Christen Ager-Hanssen, har dock tillbakavisat konkurshotet, sagt att skulderna är på väg att betalas och hävdat att Studentkortet kommer att göra ”ett kanonresultat” i år. Så sent som i måndags portades dock Studentkortets medarbetare från det kontorshotell de sitter. Det på grund av att hyran var obetald.

På onsdagen fick även Skatteverket nog och vände sig till Stockholms tingsrätt med en konkursansökan gällande Studentkortet. Det rapporterar Expressen. Enligt handlingar från verket ska Studentkortets skulder nu ligga på 8,6 miljoner kronor.

Investmentbolaget Custos köpte Metro, där Studentkortet ingick, i februari 2017. Året därpå såldes rabattjänsten till Custos i en internaffär. I dag äger Custos 75 procent av bolaget och U Global Holding resterande 25 procent.

Studentkortet har varit ett ekonomisk välmående bolag. 2017 gjordes en vinst på 6 miljoner kronor, året efter ett rörelseresultat om 14 miljoner kronor och då landade omsättningen på 50 miljoner.

Det är oklart vad konkursansökan betyder för de studenter som nyttjar tjänsten, skriver Expressen.

Dagens Media har sökt Christen Ager-Hanssen för en kommentar.

Detta är Studentkortet

Studentkortets ger ut ID-kort till studenter, i kombination med rabatterade erbjudanden från annonsörer.  Bolaget tjänar pengar genom kickbacks på de köp som genomförs, och samarbetar med storföretag som Comhem, Åhléns, Telenor och Apoteket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev