Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Strömblad lämnar Schibsted

Publicerad: 8 januari 2013, 11:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Schibsteds koncerndirektör Gunnar Strömblad lämnar koncernen.


Gunnar Strömblad började på Aftonbladet som ekonomichef 1987, och har under åren innehavt en rad toppositioner inom Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Schibstedkoncernen, senast som koncerndirektör.

Nu, vid 61 års ålder, slutar han på Schibsted.

– Jag har inte riktigt känt efter hur det känns ännu. Det är både skönt och sorgligt, säger Gunnar Strömblad till dagensmedia.se.

Gunnar Strömblad var vd för Aftonbladet mellan 1991 och 1999, då han tog över som vd på Svenska Dagbladet. Där stannade han till 2006 då han blev koncerndirektör i Schibsted, och fick huvudansvaret för mediegruppens försäljning.

Sedan 2009 är Gunnar Strömblad även ordförande i Schibsted Sverige.

Nu går han i pension, men behåller en fot i koncernen som styrelsemedlem i Schibsted Tillväxtmedier AB.

– För första gången i mitt liv har jag inga särskilda planer. Jag ska spendera tid med familjen. Jag har sju, snart åtta barnbarn som tar mycket tid.

Han ersätts som ordförande i Schibsted Sverige av koncernchefen Rolv Erik Ryssdal.

– Jag har haft otroligt roliga år inom Schibsted, det är en bra koncern med högt i tak. Det har varit väldigt stimulerande och roligt nästan hela tiden. Under de här åren är det mycket som har gått bra och jag har arbetat med Sveriges bästa yrkesmän inom många olika områden.

Rolv Erik Ryssdal säger i pressmeddelandet:

– Gunnar Strömblad har varit en central person i Schibsteds verksamheter under 25 år. Han har tveklöst bidragit till situationen - och mångfalden - på den svenska tidningsmarknaden, i hård och svår konkurrens. Utan Gunnar Strömblad hade Svenska Dagbladet inte funnits idag. Också i Aftonbladets framgångsrika utveckling är Gunnar Strömblad i högsta grad delaktig.

– Jag vill tacka honom för fantastiska insatser och samtidigt önska honom all tänkbar lycka i hans nya, lediga liv.

Gunnar Strömblad gör sin sista dag som koncerndirektör för Schibsted den 1 mars. Någon ersättare är inte klar i dagsläget.

– Jag vågar inte svara på hur långt den processen har gått, säger Schibsted Sveriges informationschef Olof Brundin till dagensmedia.se.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Sofia Hvenström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.