Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Storaffär: USA får ny tidningsjätte

Publicerad: 6 Augusti 2019, 06:30

Nwe Media köper Gannett för 1,38 miljarder dollar.

Foto: Wikimedia

USA:s två största dagspresskoncerner går ihop – New Media köper Gannett för 1,38 miljarder dollar.


Ämnen i artikeln:

Dagspress

När Amerikanska New Media förvärvar Gannett för för 1,38 miljarder dollar, är det ytterligare två mediegiganter som följer trenden – och går ihop för att öka oddsen för överlevnad. Det skriver Adage.

Tillsammans äger nu de två samgående jättarna en sjättedel av alla dagstidningar i USA. Bland annat USA Today, som har en räckvidd på nära nio miljoner printläsare. Sammanlagt ger de ut 260 dagstidningar och 300 veckotidningar i 47 stater. 

Det nya bolaget kommer att heta Gannett.

New Medias ordförande och vd, Michael Reed kommer att behålla samma position i den nya konstellationen. Gannetts vd Paul Bascobert blir operativ vd.

Samgåendet skedde kort efter att Gannett lyckats avstyra ett fientligt bud från MNG Enterprises, som backades upp av hedgefonden Alden Global Capital. 

Affären sätter nu press på konkurrenterna Tribune Publishing, Lee Enterprises och McClatchy att hitta någon att alliera sig med inför framtiden.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagspress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.