Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stora Journalistpriset släpper podcast

Publicerad: 28 maj 2021, 09:29

I det första avsnittet av podden medverkar Expressens grävande reporter David Baas som bland annat avslöjat järnrörskandalen.

I dag har Stora Journalistprisets nya podcast premiär. I podden berättar nominerade och vinnare om arbetet bakom gräven och berättelserna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenStora JournalistprisetHanna Hellquist

Nomineringsperioden för Stora Journalistpriset 2021 har nu dragit i gång. I samband med det lanseras också en podcast med samma namn där några av de som vunnit eller nominerats berättar om sin journalistik och arbetet bakom den. Programledare är Stefan Mehr.

– Varje år tar vi del av nya starka journalistiska gärningar i Sverige, och med Stora Journalistpriset belyser vi några av dem. Men det längre formatet, där journalisterna själva kan ge insikt i sitt arbete, och förhoppningsvis på så sätt inspirera framtida vinnare, har vi saknat fram tills nu. Med den här podcasten ändrar vi på det, och låter Sveriges bästa journalister tala till punkt om Sveriges bästa journalistik, säger Magnus Janson, verkställande ledamot Stora Journalistpriset, i ett pressmeddelande.

Som första gäst i ”Stora Journalistprispodden” har Expressens grävande reporter David Baas bjudits in samt grävchefen Christian Holmén. David Baas har nominerats till Stora Journalistpriset vid tre tillfällen. 2018 prisades han i kategorin Årets Röst.

I det nysläppta avsnittet berättar David Baas om arbetet bakom de stora avslöjandena, metoderna han använt samt om det säkerhetsarbete som hans publiceringar har gjort att han behöver.

Ytterligare två avsnitt kommer att släppas under våren. I dem medverkar Josefin Sköld och Hanna Hellquist.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev