Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Stor irritation på DN - CV:n används i rättsprocess

Publicerad: 25 November 2014, 05:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:21

UPPDATERAD. Tidningen samlade in personalens CV:n för "kompetensutveckling". Nu används de som slagträ i arbetsdomstolen.


Just nu pågår en tvist i Arbetsdomstolen mellan Dagens Nyheter och Svenska Journalistförbundet.

Bakgrunden till konflikten är uppsägningen av åtta medarbetare 2013 där Journalistförbundet tillsammans med LO/TCO:s rättsskydd anser att DN övergav principerna om "sist in–först ut"

Facket menar att arbetsgivaren saknar bevis för att de uppsagda saknar tillräckliga kvalifikationer för att ha kvar sina jobb.

Nu kan Dagens Media berätta att det råder stor irritation på Dagens Nyheter efter att personalens CV:n dykt upp som material i den stundande förhandlingen om de uppsagda journalisterna.

Enligt källor till Dagens Media har DN-ledningen vid upprepade tillfällen krävt att personalen ska skicka in sina CV:n till företaget. Syftet till detta ska enligt ledningen vara bildandet av ett kompetensråd som ska se över utvecklingsbehoven inom personalstyrkan.

Men när dokumenten istället dök upp som material i rättegången anser många på DN att anledningen till insamlingen hela tiden har varit att visa upp "duktiga" journalisters CV som kontrast till de uppsagdas "dåliga" CV:n.

– Det är ohederligt, djupt ohederligt, berättar en anonym källa till Dagens Media.

Efter att händelsen uppdagades krävde fackklubben på DN en ursäkt från ledningen, något som också ska ha utgått via ett massutskick till personalen.

Enligt vad Dagens Media erfar ska det totalt röra sig om ett 30-tal CV:n som nu blivit allmänna handlingar hos Arbetsdomstolen.

Magnus Janson är HR-direktör på News Sweden, där Dagens Industri, Expressen och DN ingår.

Han tillbakavisar att insamligen av CV:n på DN ska vara en del av en "dold agenda".

– Jag förstår att folk är upprörda men att det här skulle vara djupt ohederligt får stå för medarbetaren. Vi har inte gjort något fel men det är absolut tråkigt att vi har hamnat där vi har hamnat, säger han till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Personalens CV:n samlades in gemensamt för att vi behövde göra en kompetensutveckling och en inventering. Sedan skedde en kommunikationsmiss när vi sedan skickade in dem till Arbetsdomstolen och det har vi också bett om ursäkt för, säger Magnus Janson och tillägger:

– Dock, och jag skyller inte på vare sig den ena eller den andra parten, så har vi hamnat i en tvist om turordningen i Arbetsdomstolen. Den fackliga parten har lämnat in en skrivelse där de hävdar att de här åtta personerna är kompetenta och har jämfört dem med ett antal personer där man anser att företaget har brutit mot turordningen. Då är det företagets plikt och skyldighet att visa att så inte är fallet.

Magnus Janson kallar det hela för en "oerhört tråkig process" för alla inblandade.

– Det är klart att det är tråkigt att några ska visa att några andra inte duger eller är kompetenta, det är inte kul. Men det är tyvärr det läget som DN har hamnat i.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.