Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Stor ilska på DN

Publicerad: 1 September 2009, 07:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Dagens Nyheters ledning har inte kommenterat uppgifterna om ett chefsbyte på tidningen - vare sig till annan media eller till sin egen personal. Något som väcker kritik från Hans Arbman, fackklubbsordförande på tidningen.


Dagensmedia.se har i flera dagar sökt chefer på Bonnier för att få en kommentar på uppgifterna om att Gunilla Herlitz ska ersätta Thorbjörn Larsson på Dagens Nyheter. Ingen, inklusive kommunikationschefen Mårten Lyth, har dock svarat i telefon.

Samma tystnad har ledningen visat mot de anställda på Dagens Nyheter. Enligt uppgifter till Dagensmedia.se har ingen information överhuvudtaget gått ut till medarbetarna om frågan. Något som väckt både ilska och frustration.

– Det råder en märklig situation. Jag förutsätter att det kommer att klarna inom kort, säger Hans Arbman, fackklubbsordförande på DN till Dagensmedia.se.

Har du varit i kontakt med Thorbjörn Larsson?

– Den kontakten pågår kontinuerligt. Jag kan inte kommentera den här frågan. Även om jag visste något skulle jag inte kunna berätta det.

Vad säger dina medlemmar?

– De är väldigt undrande om vad som händer. Det är mycket spekulationer och man undrar om det är sant.

Hur tycker du att ledningen har skött det här?

– Det här är inte bra för någon. Det är ett rykte ute som ingen vet om det är sant. Rykten kommer ofta och vi som journalister bidrar ibland till att de sprids vidare. Ibland drabbar det oss själva.

Har du någon indikation på när det kan komma ett besked?

– Det kan jag inte kommentera.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.