Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stoppa pressarna – Fredrik Virtanens skåp har hittats

Publicerad: 27 april 2015, 12:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Fredrik Virtanens skåp som försvann under mystiska omständigheter har plötsligt dykt upp.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Virtanen

Ett stort mysterium i kvällstidningsvärlden verkar vara nära att få sin lösning.

I augusti märkte Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen nämligen att någon, eller några, stulit hans skåp.

Nu – flera månader senare – har skåpet plötsligt dykt upp igen.

– Fredrik sitter mitt emot mig och han har gnällt och gnällt över det här skåpet. Konspirationsteorierna har kommit och gått, bland annat har han hävdat att Palmes mördare kan ha stulit det. Det har knappt gått en dag utan någon ny idiot-teori och så står det bara där, säger Aftonbladet-kollegan Oisín Cantwell.

Skåpet hittades i samband med att Lajkats redaktion bytte platser med en annan del av Aftonbladet.

– Vaktmästaren började flytta skåp fram och tillbaka och så upptäckte han ett skåp som var omärkt två-tre meter från Fredriks plats. När han gick in i skåpet med huvudnyckeln hittade han grejer som tillhörde Fredrik, bland annat ett foto på honom. Mysteriet är löst, det har stått där hela tiden men han har inte begripit det.

Fredrik Virtanen själv befinner sig närmast i ett chocktillstånd.

– Jag är hemma sjuk och så ringde vår vaktmästare och berättade att det stod tre meter från min plats, säger han till Dagens Media.

Är du överraskad?

– Jag fattar ingenting. Det är jättekonstigt. Alla har letat efter det där jävla skåpet och så står det bara där. Det är så jävla roligt och konstigt, jag förstår det inte. Men det är underbara nyheter, jag hade ju en del grejer i skåpet. Vi får se om någon har plundrat det.

Är det skönt att du kan lämna den här episoden bakom dig nu?

– Nja, det är nästan tråkigt. Förr kunde man fundera på var det där skåpet befann sig, nu finns ingen spänning kvar i livet, säger Fredrik Virtanen och tillägger:

– Men jag undrar fortfarande var det har stått. Det är verkligen jättemånga som har letat efter det.

Oisín Cantwell är dock mycket glad över att mysteriet nu är över.

– Jag har haft migrän var och varannan dag eftersom att jag har varit tvungen att lyssna på den här jävla grejen. Han har ju försökt engagera hela tidningen i sökandet efter skåpet. Nu framstår han som knasigast i Sverige. Det står väl mellan honom och Göran Lambertz. Jag är oändligt glad att dramat är över.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Fredrik Virtanen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.