Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stopp för Metro – Högsta domstolen tar inte upp överklagan

Publicerad: 16 januari 2020, 12:52

”I korthet så kan jag säga att jag är förvånad att de inte meddelar prövningstillstånd i en fråga där rättsläget så uppenbart är oklart”, skriver Metros ombud Marcus Wenner, till Dagens Media.

Foto: Janne Næss

Högsta domstolen kommer inte pröva Metros överklagan.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

I slutet av december överklagade Metro Svea hovrätts beslut om att stoppa företagets rekonstruktion. 

Beslutet överklagades till Högsta domstolen som nu har beslutat att inte ge Metro något prövningstillstånd.  Det innebär att Hovrättens avgörande står fast. 

Metros rekonstruktör Helena Ståbi har tidigare varnat för att om rekonstruktionen stoppas kan borgenärerna gå miste om sina pengar. 

– Om Skatteverket får sin vilja igenom och rekonstruktionen avbryts förblir Metros skulder som de är – och då väntar högst troligt konkurs i stället. I ett sådant fall är det sannolikt att borgenärerna går miste om alla sina pengar, sade Metros rekonstruktör Helena Ståbi, i en tidigare intervju med Dagens Media

LÄS MER: Gråtande personal, uppblåsta siffror och förskräckelse – här är storyn om Metros krasch 

Metro har sedan våren 2019 genomgått en rekonstruktion men den 30 oktober skickade Skatteverket in en överklagan till Svea hovrätt där det krävde att rekonstruktionen av Metro ska upphöra. 

I hovrättens beslut att stoppa rekonstruktionen konstaterades att Metro Media House AB väsentligen avvikit från rekonstruktionsplanen genom att papperstidningen lagts ned och tidsplanen överskridits: ”I en sådan situation måste det till alldeles speciella skäl för att en rekonstruktion ska tillåtas fortsätta”.

Marcus Wenner, ombud för Metro, kommenterar dagens besked i ett sms till Dagens Media:

– I korthet så kan jag säga att jag är förvånad att de inte meddelar prövningstillstånd i en fråga där rättsläget så uppenbart är oklart.

Dagens Media har sökt Helena Ståbi, Metros rekonstruktör, samt vd Christen Ager-Hanssen, för en kommentar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News