Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Start för två nya superlokala tidningar

Publicerad: 25 Januari 2019, 06:00

Tidningen Södra Sidan utkom som ett test med fyra nummer under hösten 2018.

Nu lanseras två nya gratistidningar i Uppsala. En tidning täcker stadens norra del och den andra de södra delarna. “Vi tycker att det saknas en superlokal tidning”, säger medgrundaren Patrik Törner till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Patrik Törner och Johan Lindberg är grundare till de två tidningarna. Genom det gemensamma bolaget Rullgrus Media ska gratistidningarna levereras hem till boende i Uppsala. En utgåva ges ut i norra Uppsala och den andra i stadens södra delar. 

Tidningarna hoppas på att kunna erbjuda bättre lokala annonser för företag som har sina kunder i närområdet. Detta eftersom det skulle kosta mer att köpa printannonser i en tidning med större räckvidd, rapporterar Medievärlden. 

Enligt bolagets egen kalkyl ska de tjäna pengar redan under våren.

– För att ge ut tidningar i dag krävs det att tänka nytt. Vi tror att det superlokala och nischade med bra kontakt med både läsare och annonsörer kommer få detta att gå ihop. Målet är att materialet i våra tidningar ska vara exklusivt för oss och inte gå att läsa om på nätet eller i någon annan tidning, säger Patrik Törner till Medievärlden.

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.