Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Starka reaktioner på GP:s platsannons

Publicerad: 17 mars 2016, 12:56
Uppdaterad: 17 mars 2016, 13:19

Dagens Medias artikel om att Göteborgs-Posten söker en reporter som kan skriva "20 artiklar om dagen" har väckt starka reaktioner i sociala medier. "Humor är inte stockholmarnas starkaste gren", skriver GP-chefen Markus Hankins på Twitter.


Ämnen i artikeln:

GP

En av dem som har reagerat är Kits nyhetschef Martin Schori. På Twitter skriver han att det nog blir "svårt att lyfta/tjäna pengar på digitalt när tom våra egna chefer har den här självbilden och retoriken".

– Mitt problem är inte att man söker en snabb reporter, att man har en sån där roll är väl en sak. Men att säga att det där arbetssättet är lika med "webben" är ju helt galet, säger Martin Schori och fortsätter:

– Digitalt kommer det ju framöver bli ännu viktigare att göra saker med hög kvalitet eftersom man blir allt mer beroende av social spridning. Dåliga grejer funkar inte i det landskapet. Snabba händelsenyheter är viktiga, men långt ifrån "hela webben".

I Facebookgruppen " Journalistbubblan" lade GP:s onlinechef, Markus Hankins själv ut den omtalade annonsen. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

"Jag har jobbat rätt länge som journalist men kan ändå omöjligtvis producera 20 högkvalitativa artiklar per arbetsdag. Jag förstår inte ens hur det är möjligt - om det inte också inkluderar att rajta releaser, men sådant arbete kräver ju inte precis vinnarskalle. Min takt är max 4-5 bra artiklar per dag. Så spontant känns det som om att det här ligger en hund begraven...", skriver Anders Frick.

Markus Hankins svarar:

"Det som är omöjligt för en person, är möjligt för en annan. Alla har olika uppgifter, bakgrunder och uppdrag. Som jag sa här ovan, det är fullt ok att INTE söka det här jobbet och att inte tycka att det är något för dig. Det är ok. Men det är absolut inte omöjligt, jag känner en handfull sådana personer som utan problem klarar detta och gör det på sina arbetsplatser bara här i Göteborg. Så..."

Annica Ögren:

"Ingen lockande rubrik för en seriös reporter kan tyckas, men det är kanske ärligheten i rubriken man ska uppskatta? Frågan jag ställer mig mest är hur tillförlitligt innehållet på GP online kommer vara, när skribenterna matar 20 artiklar per dag..."

På Twitter har flera användare uttryckt kritik.

Journalisten bakom Viralgranskaren Jack Werner tycker jobber låter "hysteriskt":

 

Användaren Bakjour:

 

 

 

 

 

Användaren gh0st_sh skräder inte orden:

 

Trots många negativa reaktioner är det vissa som tar Markus Hankins i försvar. Lajkats grundare Erik Carlsson ser inte problemet:

 

Markus Hankins själv verkar ta det hela med ro:

 

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.