Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampens koncernchef om kvällens Uppdrag Granskning

Publicerad: 15 april 2015, 12:35
Uppdaterad: 26 maj 2016, 06:39

Stora ekonomiska problem och nedskärningar. I kväll granskar SVT:s "Uppdrag Granskning" Stampen.


Ämnen i artikeln:

Stampen

I kvällens "Uppdrag granskning" ska programmet titta närmare på Stampen. Bland annat köpte Stampens dåvarande vd, Tomas Brunegård, billiga aktier i ett av Stampens dotterbolag strax innan han slutade.

Aktierna köptes, enligt "Uppdrag Granskning", för 100 000 kronor och 39 dagar senare sålde Tomas Brunegård dem för 14,9 miljoner kronor samtidigt som Stampens ekonomiska bekymmer fortsatte att växa. Då Tomas Brunegård inte redovisade vinsten i sitt eget bolag kan han ha gjort sig skyldig till bokföringsbrott.

Nu tar Martin Alsander, Stampens nuvarande koncernchef, bladet från munnen.

– Med facit i hand kunde mycket ha gjorts annorlunda historiskt och jag förstår att man kan reagera på den bild som målas upp. Jag vill understryka att det är en historisk bild som ges och vi har gjort stora förändringar det senaste året.  Det uppdrag som den nya styrelsen och koncernledningen fått har handlat om att stärka koncernens finansiella ställning och därmed skapa en grund för fortsatta satsningar, inte minst på journalistiken, skriver han i ett mejl till Dagens Media och fortsätter:

– Gamla misstag har åtgärdats i den storstädning som vi har gjort det senaste året.

Programmet sänds i SVT klockan 20.00.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.