Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen: ”Vi har agerat korrekt”

Publicerad: 28 augusti 2020, 05:59

”Samtidigt har vi all respekt för att detta är en viktig fråga och välkomnar därför Arbetsdomstolens prövning”, säger Johan Hansson, vd på Stampen.

Journalistförbundet har stämt Stampenägda Mediebolaget Västkusten eftersom de menar att bolaget kringgått turordningsreglerna. Men Stampens vd menar att all har gått rätt till.

Ämnen i artikeln:

StampenJohan Hansson

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under torsdagen lämnade Journalistförbundet in en stämningsansökan mot det Stampenägda Mediebolaget Västkusten som ger ut Alingsås Tidning och Lerums Tidning. 

Enligt förbundet har mediebolaget medvetet gått emot las vad det gäller både anställningstid och turordningsplats. 

Stampens vd Johan Hansson, som också står som vd för Mediebolaget Västkusten, håller inte med. 

– Stampen Media har agerat i enlighet med gängse hantering från konkursförvaltare då det gäller att avveckla konkursbon. Vår arbetsgivarorganisation Almega/Medieföretagen delar uppfattningen att vi har agerat på ett korrekt sätt i enlighet med lagstiftning, regelverk och praxis. Samtidigt har vi all respekt för att detta är en viktig fråga och välkomnar därför Arbetsdomstolens prövning, skriver han i ett mejl till Dagens Media. 

Det var i slutet av september förra året som lokaltidningarnas tidigare ägarbolag William Michelsens Boktryckeri gick i konkurs. Stampenkoncernen tog då över titlarna och det är i de anställdas övergång från konkursbolaget till det nya bolaget som Journalistförbundet menar att allt inte har gått rätt till. 

Enligt förbundet har Stampen medvetet kringgått reglerna i las om företrädesrätt till återanställning genom att avvakta att säga upp personalen tills de valt ut vilka som ska få arbeta kvar. 

Stämningsansökan till Arbetsdomstolen rör en report som varit anställd inom bolaget sedan 1992. 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev