Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Stampen stänger tryckeri

Publicerad: 16 januari 2015, 07:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

130 medarebetare berörs när Stampen Media Group slår igen V-tabs tryckeri i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Senast den 31 mars 2016 planerar Stampen att stänga V-tabs trycker i Backa i Göteborg. Personalen och berörda fackklubbar har informerats om planerna som grundar sig i minskade tidningsupplagor och krav på sänkta tryckkostnader.

– För oss betyder det att vi måste genomföra våra planer om att stänga anläggningar tidigare än vi tänkt. Vi har inom loppet av två år stängt tryckerier i Norrtälje, Halmstad och till sommaren Örebro och nu alltså informerat om en planerad nedläggning av Backa. Jag är fullt medveten om vad detta betyder för V-tab:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder, säger vd Peder Schumacher i ett pressmeddelande.

Att stänga tryckeriet i Backa är ännu ett led i Stampen stora nedskärningar det senaste året. På ett år har 500 anställda fått lämna koncernen, som under 2013 gjorde en rörelseförlust på drygt 850 miljoner kronor.

I somras sålde Stampen lokaltidningen Mitt i till riskkapitalbolaget Segulah och strax innan jul kom beskedet att man planerar att avyttra sin ägarandel i TT.

De produkter som idag produceras i Backa, däribland Göteborgs-Posten och Bohuslänningen kommer enligt rådande förslag att flyttas till andra V-tab-tryckerier, framför allt V-tabs anläggning i Landvetter.

Totalt berörs 130 medarbetare av den föreslagna nedläggningen. MBL-förhandlingar med fackklubbarna inleds inom kort.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.