Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen skaffar sportrobot

Publicerad: 10 november 2017, 06:55
Uppdaterad: 10 november 2017, 07:03

Foto: Janne Naess

Stampen inför textroboten "Rosalinda" som ska skriva texter för sporten.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Stampen Lokala Medier, där bland annat Göteborgs-Posten, Hallands-Posten och Bohusläningen ingår, har tecknat avtal med United Robots för att införa så kallade textrobotar som ska skriva sporttexter.

Roboten "Rosalinda" ska producera förhandstexter och referat om fotboll, hockey, innebandy, handboll, basket och bandy till både sajt och tidning.

– GP-sporten kommer att göra en stor satsning på den lokala fotbollen från säsongen 2018, med bland annat livesändningar av matcher varje vecka. Vi kommer också att bygga en fullmatad fotbollssajt med resultat, tabeller, kommande matcher och skytteliga från varje dam-och herrserie, säger GP-sportens chef Ulf Niklasson och fortsätter:

– I detta sammanhang känns det naturligt att inleda ett samarbete med United Robots och deras material i form av förhandstexter och snabba matchreferat.

Roboten ska bidra till att öka volymen av de lokala texter om sport som skrivs och bidra till en betydligt snabbare produktion. Tjänsten öppnar även upp för mer personaliserade nyheter och nya satsningar online, så som nya heltäckande fotbolls- eller hockeysajter och superlokala pushmeddelanden.

– GP-sporten tänker helt rätt. De har verkligen sett vilka möjligheter som öppnar sig med automatiserad produktion av redaktionellt material,  säger United Robots vd Sören Karlsson och fortsätter:

– Det är ju helt enkelt inte möjligt att erbjuda förhandstexter och matchreferat från alla fotbollsmatcher som spelas i ett så stort område som GP:s, om man inte automatiserar produktionen.

Bland annat Mittmedia, Gota Media, Östgöta Media och Mediehuset UNT har redan infört textrobotar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.