Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen ska sälja bolag

Publicerad: 20 juni 2016, 06:21
Uppdaterad: 20 juni 2016, 06:21

Som ett led i den pågående rekonstruktionen siktar Stampen på att sälja ett av koncernens bolag.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Från och med i dag ska Stampen presentera preliminära rekonstruktionsplaner vid flera olika borgenärssammanträden. Enligt ett pressmeddelande står det klart att ackordsuppgörelser med fordringsägarna om skuldnedskrivning kommer att krävas – liksom nya avtal med koncernens kreditgivare gällande långfristiga skulder.

– Arbetet med att rekonstruera koncernens balansräkning följer vår övergripande plan. Idag presenterar vi viktiga delmoment för att stärka den finansiella ställningen och fler åtgärder kommer framöver. Vi fortsätter dialogen med potentiella investerare under sommaren för att få in nytt kapital och en bredare ägarstruktur, säger Stampens koncernchef Martin Alsander, i pressmeddelandet.

Målet är att skicka ut förslag till ackordsuppgörelse till fordringsägarna i slutet av juni. Rekonstruktören Christian Andersch bedömer att ackordsförhandlingar kan hållas i början av september.

Samtidigt flaggar Stampen för en försäljning av ett av koncernens bolag, vilket är dock inte klart. Försäljningen ska möjliggöra ytterligare amortering på koncernens lån.

Stampen har även beslutat att avveckla bolag där det idag inte pågår någon egentlig verksamhet och där det saknas anställda. Först ut är V-TAB Örebro som ska avvecklas genom konkurs.

Dessutom begär Stampen-bolaget Modern Women Media utträde ur rekonstruktionen. Under tiden som företagsrekonstruktionen pågått har bolaget, enligt pressmeddelandet, ”genomfört nödvändiga besparingsåtgärder och kommit tillrätta med sin balansräkning”.

Därmed ska även den statliga lönegarantin återbetalas.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev