lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen ser över frekvensneddragningar: ”Tidigt i processen”

Publicerad: 27 januari 2023, 06:40

Stampens vd Johan Hansson framhåller till Dagens Media att inga beslut om frekvensförändringar är fattade, men bekräftar att mediehuset undersöker saken.

Stampen har flaggat för VTD att frekvensneddragningar kan vänta. Vd:n Johan Hansson bekräftar att mediehuset undersöker saken, men framhåller att inga beslut är fattade.

Ämnen i artikeln:

StampenToppnyheter förmiddagJohan Hansson

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det västsvenska mediehuset Stampen ser just nu över printutgivningen av sina titlar, något man också har informerat distributionsbolaget VTD om. Det bekräftar vd:n Johan Hansson för Dagens Media.

– Jag kan bekräfta att vi undersöker detta, men jag vill vara väldigt tydlig med att det är tidigt i processen. Inga beslut är fattade utan vi undersöker möjligheterna under 2023.

Johan Hansson vill i dag inte säga någonting om vilka av Stampens titlar det handlar om.

– Det vill jag inte gå in på i det här läget, men vi tittar på frekvensnedgångar i print i det här första läget. Men som sagt, det är tidigt i processen och jag kan därför inte vara mer detaljerad än så.

Inte heller vill han säga hur många titlar som kan komma att drabbas.

– Nej, det är för tidigt. Men vi tittar framför allt på titlar där vi har kommit långt i digitaliseringen och där distributionskostnaderna är högre. Men detta är något vi verkligen behöver räkna på innan vi fattar beslut, för det är inte någonting man sedan vänder tillbaka.

Enligt uppgifter till Dagens Media är en av de saker som just nu undersöks om Göteborgs-Posten ska sluta delas ut på måndagar och tisdagar från sommaren. Men enligt Johan Hansson är det en felaktig uppgift.

– Det kan jag absolut dementera.

Skälen till att Stampen ser över frekvensförändringar är framför allt två.

– Den stora anledningen är den snabba digitaliseringen. Majoriteten av våra läsare är i dag heldigitala. Under fjärde kvartalet passerade hela Stampen 50 procent. Och lägger man till också de som har en helgprenumeration, som egentligen framför allt är digitala, så blir siffran ännu högre, säger han och fortsätter:

– Det andra skälet till att vi ser över frekvensen är givetvis de kraftiga kostnadsökningar som vi har på printsidan med ökade pappers- och drivmedelspriser.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev