Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Stampen och bankerna har nått överenskommelse

Publicerad: 16 November 2016, 11:46
Uppdaterad: 16 November 2016, 12:09

Stampens ansökningar om utträde ur företagsrekonstruktion har godkänts i tingsrätterna.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Turerna kring Stampen har varit många.

Nu har Stampens ansökningar om utträde ur företagsrekonstruktion behandlats och godkänts i samtliga berörda tingsrätter för alla operativa bolag.

– Det känns jättekul. Det är något vi kämpat för länge – att få den långsiktiga finansieringen på plats. Nu kan vi också ta det sista kvarvarande steget och slutföra den planerade nyemissionen, säger Stampens koncernchef Martin Alsander till Dagens Media.

Rekonstruktionen för koncernen är därmed avslutad. Dessutom har Stampen och Stampens banker nått en principöverenskommelse om fortsatt finansiering av verksamheten.

– Vi är överens om huvuddragen om hur ett nytt bankavtal ska se ut. Sedan ska bankavtalet på plats. Men vi är överens om de stora frågorna. Det handlar bland annat om avtalstid, amorteringstakt och räntetid, säger Martin Alsander och fortsätter:

– Vi har jobbat i två års tid för att kunna återskapa förtroendet inom banksystemet. Det har vi lyckats med genom de åtgärder vi gjort, delvis genom kostnadssänkningar och avyttringar av bolag, men samtidigt har vi gjort nyrekryteringar och startat nya satsningar.

Uppgörelsen ska nu formaliseras i form av ett avtal och är villkorad bland annat av sedvanlig kreditprövning i bankerna.

Tidigare i november aviserade Stampen om ett sparpaket, som enligt uppgifter till Dagens Media kan innefatta redaktionella tjänster. Det framtida sparpaketet har inget att göra med överenskommelsen med bankerna.

– Det är två helt olika frågor. Men det är klart att alla som har med företaget att göra är intresserade av att vi har ett bra kassaflöde framåt och då är det viktigt för oss att hela tiden kunna göra de förändringar och rationaliseringar som behövs för att upprätthålla god lönsamhet, säger Martin Alsander.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev