Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen Medias digitalchef Peter Holmlund lämnar

Publicerad: 14 mars 2017, 15:29
Uppdaterad: 15 mars 2017, 07:11

Även GP:s onlinechef Markus Hankins slutar.


Det var inte länge sedan GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein meddelade att hon beslutat att säga upp sig från rollen på tidningen. I samma veva hade Johanna Öberg klivit ner från sin post som vd för Stampen Media.

Nu sker ytterligare avhopp inom koncernen.

Idag blev det känt att både Stampens digitalchef Peter Holmlund och Markus Hankins slutar, rapporterar Resumé. Dagens Media har tidigare rapporterat om turerna kring Markus Hankins och hans omplacering på redaktionen.

För Dagens Media bekräftar Peter Holmlund att han valt att gå vidare:

–Ja, det stämmer. Det är flera saker som spelar in. Stampen Media är ett annat bolag i dag än det var när jag kom in. Då var det en stor verksamhet i Stockholm. Nu är centralen i Göteborg och jag kan inte flytta på grund av barnen. Det är ohållbart för mig att distanspendla, och när rekonstruktionen nu är avslutad är det ett naturligt läge att titta efter något annat och lagom för någon annan att ta över, säger han och tillägger:

– Sedan är det klart att det spelade in att Johanna Öberg lämnade. Hon var den som rekryterade mig, så det påverkade naturligtvis.

Hur känns det att lämna?

– Jag tycker det känns bra. Tiden är rätt, men det är klart att det är kluvet. Det finns en massa fantastiska människor som jag gjort en enorm resa med under de här dryga ett och ett halvt åren och det är lite moloket att inte få jobba med dem, men det är så det är. Människor dör inte bara för att man byter jobb. 

Hur togs beskedet emot?

– Jag har inte hunnit prata så mycket med folk, men det blev en del nej-rop. Det är klart att när det ändras mycket på en gång sprider det en viss osäkerhet, men de som jobbar med det digitala i dag är Stampens framtid.

Är du optimistisk inför Stampens framtid?

– Det bolag jag har lett med säljare och utvecklare har byggt upp något på väldigt kort tid och kommer fortsätta gå framåt. Sedan gäller det att komma ut på banan när det gäller framförallt de digitala prenumerationerna rätt så snabbt, men det får bli någon annans uppgift. Jag önskar dem all lycka till.

Vad ska du göra nu?

– Jag funderar och har några olika uppslag, men jag har inte bestämt mig. Jag brukar gå direkt till nästa grej. Den här gången vill jag ta lite tid på mig. Jag har jobbat med onlinemedia i 18 år, jag vet inte om jag vill göra samma resa igen.

Dagens Media har sökt Markus Hankins.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News