Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen Media köper gratistidning

Publicerad: 6 oktober 2022, 10:35

Foto: Stefan Berg

Melleruds Nyheter hamnar i Stampens ägo – mitt under pågående gratistidningskrig i Västsverige.

Ämnen i artikeln:

StampenNyheterJohan Hansson

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan rapporterade Dagens Media om hur tidningskriget i Västsverige intensifieras. Det när familjen Hammarström, som utmanar Stampen på gratistidningsmarknaden i Västsverige, gör nylanserade falkenbergsnyheter.se till printprodukt.

Nu meddelar Stampen i ett pressmeddelande att mediehuset tar nästa steg för att ta marknadsandelar på gratistidningsmarknaden genom att lägga vantarna på ”Melleruds Nyheter”.

– Köpet av ”Melleruds Nyheter” ligger i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår närvaro i Västsverige, kommenterar Johan Hansson, vd på Stampen – som sedan tidigare aviserat satsningar i Borås, Härryda och Mark kommun.

Den före detta ägaren av Melleruds Nyheter, Sebastian Hellberg, om ägarbytet:

– Tidningen och medarbetarna förtjänar en ägare som Stampen Media, som kan bidra mer aktivt till utvecklingen. Medarbetarna och affären kommer att utvecklas på ett helt annat sätt via Stampen Media. Min förhoppning är att tidningen kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på äkta lokal journalistik och med Stampens möjligheter att utveckla den digitala affären, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev