Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen lanserar två nya tidningar

Publicerad: 31 maj 2022, 12:56

De västsvenska kommunerna Härryda och Mark får varsin lokaltidning.

Foto: Stefan Berg + Linnéa Kihlström

Stampen startar lokaltidningar i kommunerna Härryda och Mark, och det samtidigt som Göteborgs-Posten öppnar redaktion i Borås.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenStampenNyheter

Stampen Media har i dag tolv prenumererade morgontidningar på Västkusten, bland dem Göteborgs-Posten och Bohusläningen, samt tre gratistidningar. Men till hösten startar Stampen ytterligare två lokaltidningar, denna gång i kommunerna Härryda och Mark. Samtidigt slår Stampens flaggskepp Göteborgs-Posten upp portarna till en helt ny redaktion i Borås, dit sex journalister ska rekryteras.

– Våra tidningar ska vara den självklara nyhetsdestinationen för alla som bor i västra Sverige. För att förstärka den positionen ytterligare planerar Göteborgs-Posten för fler satsningar förutom Boråsredaktionen. Samtidigt startar vi nya tidningar i de snabbt växande kommunerna Härryda och Mark, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media, i ett pressmeddelande.

Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör, i en kommentar:

– Vi ska vara ett alternativ för läsare i Borås som vill ha det lokala nyhetsmaterialet och samtidigt också en heltäckande in- och utrikesbevakning.

Dagens Media har tidigare skrivit om att Göteborgs-Posten upplever sin kraftigaste tillväxt sedan 1970-talet, vilket bland annat har gjort att tidningen har kunnat satsa i Stockholm och Partille samt utökat bevakningen av Härryda, Ale och Öckerö. Det parallellt med att det har startats en nattredaktion.

LÄS OCKSÅ: GP:s digitala läsaraffär växer – chefredaktören om satsningarna det öppnar för

– Det lokala innehållet är väldigt viktigt för oss men vi ser också att många av våra läsare har oss som sin förstahandskälla vid både nationella och internationella händelser. Nu ska vi ta nästa steg och tittar på hur vi än mer kan stärka vår nationella bevakning inom bland annat nyheter och ekonomi, säger Christofer Ahlqvist.

Ett skäl till att Stampen väljer att starta två nya lokaltidningar är också att det öppnar för möjligheten att erbjuda dessa tillsammans med Göteborgs-Posten.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev