Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen köper Alingsås Tidning

Publicerad: 4 oktober 2019, 06:02

Stampens koncernchef Johan Hansson, som tidigare uttryckt sitt intresse för Alingsås Tidning, har nu rott affären i hamn.

Foto: Janne Næss

Stampen Media köper konkursdrabbade Alingsås Tidning och Lerums Tidning. Samtidigt tar det västsvenska mediehuset över Ortstidningar i Väst från Gota.


Ämnen i artikeln:

Alingsås TidningStampen

På torsdagseftermiddagen stod det klart att Stampen Media tar över Alingsås Tidning. Detta görs samtidigt som Stampen och Gota Media genomför en strukturaffär gällande Alingsåskuriren och Ortstidningar i Väst.

- För Stampen Media är det viktigt att upprätthålla den lokala kvalitetsjournalistiken i de områden där vi verkar på västkusten. Stampen Media med vår huvudägare Polaris Media ser fram emot att fortsätta utveckla mediehusen i Alingsås och Ortstidningar i Väst, säger koncernchefen Johan Hansson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Stampens mål: Alingsås Tidning ska vara lönsamt 2020

Förutom att Stampen tar över krisande Alingsås Tidning har mediekoncernen alltså tecknat ett avtal med Gota. Avtalet innebär att Stampen köper hälften av aktierna i Ortstidningar i Väst, där Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO, Kungsbacka-Posten och ST-Tidningen ingår.

Dessutom köper Stampen Media hundra procent av Alingsåskuriren av Gota Media.

Genom affären tillförs Stampen, enligt egna beräkningar, 30.000 prenumeranter och omkring 100 miljoner kronor i årlig omsättning.

LÄS OCKSÅ: Analys: Därför gick Alingsås Tidning i graven 

Hallandsposten och Hallands Nyheters publisher Viveka Hedbjörk går in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås och Lerums Tidning. Redaktionerna i Alingsås, Vårgårda och Lerum kommer att finnas kvar efter ägarskiftet.

Alingsås Tidning har länge lidit av ekonomiska problem. Men i förra veckan kom dödsstöten, då tidningen nekades ett utökat presstöd. Mot bakgrund av det lämnade ägaren William Michelsen dagen efter in en konkursansökan.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alingsås TidningStampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev