Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen gör sig av med TT-andel

Publicerad: 18 december 2014, 14:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

Medikoncernen säljer alla aktier i nyhetsbyrån - Gota Media intresserade.


Dagens Media har tidigare berättat om Stampens ekonomiska bekymmer. På ett år har 500 anställda fått lämna koncernen, som under 2013 gjorde en rörelseförlust på drygt 850 miljoner kronor. I somras sålde Stampen också tidningen Mitt i till riskkapitalbolaget Segulah.

Stampen ska nu avyttra sin del, 10 procent av aktieinnehavet, i nyhetsbyrån TT, skriver Medievärlden.

– Det är inget strategiskt ägande för oss. Och vi kommer att fortsätta vara kunder hos TT även i framtiden, säger Stampens vd Martin Alsander, till Medievärlden.

Enligt Martin Alsander har Stampen nu i princip gjort sig av med det som bankerna krävt att man ska sälja. Målet, att under året halvera Stampens skulder, är på grund av affären nu inom räckhåll.

Martin Alsander säger också till tidningen att man hoppas slippa genomföra fler försäljningar nästa år, men att han inte kan lova det.

Enligt uppgift ska nu Gota Media vara intresserade av att köpa Stampens andel. Men de andra ägarna måste först säga sitt då de har förtur till affären.

– TT är en viktig leverantör till oss när det gäller nationella och internationella nyheter samt reportage. Vi tycker det är viktigt att vi som landsortstidning finns representerade i styrelsen och som ägare, så att TT kan fortsätta vara en bra samarbetspartner, säger Gota Medias VD Boine Gepertz till Journalisten.

LÄS ÄVEN:

 

Ägare på TT

Schibsted – 30 procent

Bonnier – 30 procent

NTM – 15 procent

VLT – 5 procent

Mittmedia – 5 procent

Pres(s)gruppen TT Intressenter – 5 procent

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev