Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Stampen avslutar rekonstruktionen

Publicerad: 28 Oktober 2016, 08:31
Uppdaterad: 28 Oktober 2016, 08:37

Stampen ansöker om utträde ur företagsrekonstruktionen hos tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Efter att Stampens ackordförhandlingar har avslutats och vunnit laga kraft ansöker Stampen nu om att avsluta den pågående företagsrekonstruktionen.

Nu pågår förhandlingar om ett nytt bankavtal, vilket behövs för att kunna slutföra den planerade nyemissionen som tidigare aviserats.

– Vi är tacksamma över stödet vi fått under processen och det faktum att leverantörer, kunder, anställda och Skatteverket har ställt upp för våra verksamhete. Det har varit viktigt för våra anställda, våra läsare och för den lokala journalistiken i Västsverige, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i ett pressmeddelande.

Resultatet av ackordsförhandlingarna blev att majoriteten av Stampens fordringsägare går med på att avstå från 75 procent av pengarna som Stampen är skyldiga. Den slutliga ackordslikviden uppgår till cirka 220 miljoner kronor, vilka ska betalas i slutet av februari, enligt pressmeddelandet.

– Steg för steg har processen gått framåt, nu har ackorden vunnit laga kraft och då har rekonstruktionens syfte uppnåtts. Därmed kan den avslutas. Min bedömning är att det nu finns förutsättningar för en livskraftig verksamhet framåt, säger Christian Andersch, rekonstruktör från Rosengrens Advokatbyrå, i pressmeddelandet.

I slutet av september meddelade Stampen att en grupp av investerare har gjort en avsiktsförklaring om att investera i Stampen, vilket kommer att ske genom en nyemission. Nyemissionen tillför kapital för att betala skulden, men ska även ge tillräcklig finansiell stabilitet för att kunna driva koncernen vidare.

– Breddat ägande behövs för att skapa den stabilitet och framåtanda som koncernen behöver under vår fortsatta omställningsprocess, säger Martin Alsander i pressmeddelandet.

För att kunna genomföra nyemissionen krävs dock att Stampen lyckas förhandla fram ett nytt långsiktigt bankavtal.

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.