Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Stampen anställer utvecklingschef

Publicerad: 5 September 2014, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

Stampens koncernledning växer med den nya utvecklingschefen Claes Jonson. Han kommer närmast från Handelsbanken.


Tjänsten som utvecklingschef är nyinrättad och Cales Jonson kommer framför allt att fokusera på Stampens lånsiktiga finansiella struktur och andra strategiska processer.

Rekryteringen kommer under en tuff period för mediekoncernen, som bland annat tvingats strukturera om, sparka personal och sälja Mitti-tidningarna för att öka lönsamheten i bolaget.

–  Man kan säga att detta nu markerar att vi tagit oss igenom grundfasen i vårt plan för att nå en förbättrad operationell och finansiell stabilitet. Jag är naturligtvis medveten om att de genomgripande åtgärder vi genomfört har inneburit stora påfrestningar för organisationen och många av våra anställda. Därför är det skönt att nu kunna lyfta blicken och fokusera på lite längre sikt, och då blir vår långsiktiga finansiella utveckling en nyckelfråga för oss, säger koncernchefen Martin Alsander i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

–  Vi är i en bransch i snabb omställning, där det krävs att vi hela tiden anpassar oss i takt med – eller snabbare än – marknaden. Vi har ett ständigt pågående arbete med att anpassa vår verksamhet till dagens snabbt föränderliga omvärld. För att kunna göra dessa anpassningar måste vi ha en sund finansiell stabilitet och välja rätt samarbeten på vägen. På dessa områden har Stampen brustit tidigare, och det är det vi nu rättar till. Det är med dessa frågor Claes ska jobba, tillsammans med oss övriga i koncernledningen.

Claes Jonson rekryteras från Handelsbanken Capital Markets.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.