söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Stäm Aftonbladet, Littorin!"

Publicerad: 3 augusti 2010, 12:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Feministiskt Initiativs ordförande Gudrun Schyman uppmanar Sven Otto Littorin att anmäla Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

ExpressenSven Otto LittorinAlmedalen 2010Aftonbladet

MS

Martin Schori


Om Sven Otto Littorin är oskyldig till det som Aftonbladet säger sig ha uppgifter bör han stämma Aftonbladet för förtal, skriver Gudrun Schyman – som själv drivit en process, och vunnit, mot Expressen.

”Om det är så att alla beskyllningar om sexköp är grundlösa, och det är bara Littorin själv som vet, ja då finns det all anledning att stämma Aftonbladet för kränkande publicering”, skriver Gudrun Schyman på Newsmill.

Hennes eget fall – där Expressen anklagat henne för att ha spelat in en porrfilm – tog ett och ett halvt år att gå igenom, skriver hon. Men hon fick upprättelse till slut, menar Gudrun Schyman.

För Expressen (som det handlade om den gången) var det små pengar men för mig var det stora summor. Men jag vann alltså och jag fick ett mindre skadestånd men framför allt fick jag upprättelse... Det hade ett stort värde och det tror jag det skulle ha för Littorin också. Om han är oskyldig”, skriver Gudrun Schyman.

Sven Otto Littorin avgick dagen efter att tidningen Aftonbladet konfronterat honom med uppgifter om att han skulle ha köpt sex. Istället för att ge Aftonbladet en intervju valde Sven Otto Littorin att avgå.

Aftonbladet publicerade senare uppgifterna ändå - som Sven Otto Littorin endast kommenterat i en mejl-intervju med Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev