Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ståhl överens med Bonnier

Publicerad: 24 april 2013, 13:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:48

Efter år av tvistande avgjordes målet mellan förre Sydsvenskan-vd:n Johan Ståhl och Bonnier. Ärendet avgjordes i en skiljedomstol.


Ämnen i artikeln:

BonnierJohan StåhlSydsvenskan

I dag berättar Medievärlden att Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl fått ta del av domen i målet mellan honom och Bonnier och att han är nöjd med resultatet.

Tvisten sträcker sig tillbaka till 2011 då Johan Ståhl sade upp sig från posten som vd för Sydsvenskan och begärde tio miljoner kronor i fallskärm.

Bonnierledningen ansåg dock att Johan Ståhl misskött sitt vd-uppdrag. Bland annat påstods han ha krävt provision på tio miljoner kronor i samband med försäljningen av Skånetidningarna Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda.

Johan Ståhl fick sparken och Bonnier vägrade att betala ut större delen av hans avgångsvederlag och uppsägningslön.

Eftersom misstankarna om mutbrott och trolöshet mot huvudman inte kunde styrkas lades förundersökningen ned. Samtidigt hänskjöts tvisten mellan Johan Ståhl och Bonnier till en skiljedomstol.

Nu är tvisten alltså avgjord. Johan Ståhl säger till Medievärlden att parterna kommit överens om att inte avslöja några siffror. Allt tyder dock på att han fått merparten av de åtta miljoner kronorna.

– Jag vill alltså inte gå in på det utan säger bara att jag kommit ut ur hela den här affären med hedern i behåll och att jag nu lägger allt det här bakom mig, säger han till Medievärlden.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.