Staffan Erfors lämnar Metro

Staffan Erfors. Foto: Janne Næss.

UPPDATERAD. Metros chefredaktör lämnar tidningen med omedelbar verkan.

Staffan Erfors tillträdde posten som chefredaktör så sent som 30 mars i år.

Av pressmeddelandet framgår inte anledningen till att Staffan Erfors slutar.

– Metro har varit en fantastisk arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, säger Staffan Erfors i pressmeddelandet.

Henrik Ek utses nu till tillförordnad chefredaktör.

Metros vd Mikael König om beslutet:

– Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än vad som står i pressmeddelandet. Staffan slutar för att sätta upp en egen verksamhet, det är så han uttrycker det, och det är det nog bäst att prata med honom om. När det kommer till bolaget i sig har vi varit tydliga med att vi under cirka sex månader jobbat på vad som är Metro 2.0, och mediehuset kommer att ändra skepnad en hel del. Det kommer vi att berätta mer om inom kort, säger han till Dagens Media.

Vad har Staffan Erfors bidragit med under sin tid hos Metro?

– Han har gjort ett fantastiskt bra jobb med tidningen, både det grafiska formsnittet och det redaktionella innehållet är idag väsentligt mer tilltalande. Han har lagt mycket fokus på att skapa en produkt som appelerar mer för både läsare och annosnörer.

Dagens Media söker Staffan Erfors.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt