Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Sportjubel på TT Spektra

Publicerad: 13 december 2012, 08:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Det blir TT Spektra som ska göra Svenska Dagbladets sportsidor. För dagensmedia.se berättar vd:n och chefredaktören Göran Westin om det nya uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetTT

Tidigare i dag stod det klart att TT Spektra tar över Svenska Dagbladets sportsidor. Dagensmedia.se ringde upp vd:n och chefredaktören Göran Westin för att fråga om uppdragets betydelse för bolaget.

– Det här är ett stort och viktigt uppdrag och vi är så klart väldigt stolta och glada över att Svenska Dagbladet valde oss som partner. Det är enormt spännande, säger han.

Inom ramen för uppdraget kommer TT Spektra både att rita sportsidorna och att leverera textmaterial.

– TT:s material ska precis som i dag utgöra grunden för sidorna men i övrigt ska SvD ha egna krönikörer och skribenter. Men det finns fortfarande en hel del detaljer kring de här sidorna som vi inte har pratat klart om än. Vi är taggade!

Behöver ni anställa mer folk?

– Ja, det här uppdraget krävet resurser som vi inte har i dag och vi kommer att förstärka vår organisation för att klara av det. I och med det här går vi också över till en sjudagarsbemanning på vår sidproduktionsenhet vilket kräver en stor omorganisation.

Ni producerar även Metros sportsidor, kan det inte bli ett problem?

– Nej det tror jag inte. Vi jobbar redan i dag med att producera tidningar parallellt i vår organisation och det viktigaste är egentligen att vi får tydliga instruktioner från kunden. Vi kommer att diskutera väldigt ingående med Svenska Dagbladet och kommer också ha resurser som mer eller mindre uteslutande bara kommer arbeta med det här uppdraget. Så stort är det.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.