Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sportjournalister i öppet bråk på Twitter

Publicerad: 28 januari 2015, 13:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:15

Aftonbladets Linus Norberg och Hockeysveriges Robert Pettersson har råkat i luven på varandra.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Robert Pettersson, som är skribent på sajten Hockeysverige, skriver på Twitter att " Aftonbladets Twitterkonto ska byta namn till @tackforklicket för att symbolisera vad tidningen står för i dag”.

Aftonbladets Linus Norberg undrar samtidigt om Robert Pettersson någonsin varit ute och sett en hockeymatch i verkligheten.

Bakgrunden till det bittra bråket är att Robert Pettersson har varit kritisk mot Linus Norbergs faktakoll. Nu är tonen allt annat än kamratlig och Linus Norberg tycker att det skulle vara bättre att ta det ”face to face” än att bråka öppet på Twitter.

– Jag tycker han är duktig när han är seriös, men blir irriterad när han kommenterar branschkollegor. Det verkar ibland som att han ägnar hela sin fritid åt det, säger Linus Norberg till Dagens Media och fortsätter:

– Jag ångrar lite att vi tagit det här via Twitter. Han kunde ha skrivit ett mejl och påpekat om något var fel.

Robert Pettersson är överens med Linus Norberg om vad bråket handlar om. Han säger till Dagens Media att det inte handlar om något annat än att Linus Norberg har problem med att han lyfter kritik mot media offentligt.

– Ser jag grova felaktigheter i någon av de större medierna, så känner jag att det är på sin plats att lyfta det av olika anledningar, säger han och fortsätter:

– Det går säkert att tolka det som enbart hånfullt, eller som Linus uppenbarligen ser det, som ett hat. Men det handlar mer om att försöka få folk i branschen att agera korrekt i vad de jobbar med.

Robert Pettersson tycker att Linus Norbergs Twitter-kommentar: " Kul att du läser bloggen. Tack för de extra klicken!" är extremt nonchalant.

– Det oroar mig för journalistiken som sådan när han så tydligt, i egenskap av Aftonbladet-reporter, öppet levererar en sådan kommentar som svar på en direkt felaktighet, säger Robert Pettersson.

Robert Pettersson har tidigare varit i blåsväder och i september 2011 tvingades han ta en bloggpaus efter att ha skrivit ett sexistiskt blogginlägg på Hockeysverige.

Blogginlägget blev återigen aktuellt i maj 2013 då Robert Pettersson tog över @sweden-kontot på Twitter, något som Visit Sweden fick hård kritik för.

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev