Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sportbladets administrativa chef slutar

Publicerad: 25 februari 2020, 13:55

”Jag är själv förvånad över att jag har blivit kvar så länge”, säger Jan Hagberg.

Jan Hagberg lämnar efter 23 år på Aftonbladet. ”Jag känner mig omtumlad men samtidigt lite euforisk”, säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladet

Efter hela 23 år på Aftonbladet lämnar Jan Hagberg sin roll. De senaste 15 åren har han arbetat som administrativ chef på Sportbladet. 

– Jag är själv förvånad över att jag har blivit kvar så länge för jag är egentligen ganska så rastlös som person, säger Jan Hagberg till Dagens Media. 

Jan Hagberg började på Aftonbladet 1996 och arbetade först som redigerarvikarie på sportredaktionen under ett års tid. Efter en avstickare på Expressen blev han fast anställd på Aftonbladet 1998.  

Mellan åren 1998 och 2004 arbetade Jan Hagberg inom Aftonbladet Nya Medier, det bolag som bildades när Aftonbladets digitala satsning inleddes.

– Det var väldigt häftigt att få vara med under den tiden då Aftonbladet började satsa på onlinejournalistik. 2004 blev jag tillfrågad om jag ville ha rollen som administrativ sportchef, vilket har varit otroligt spännande eftersom att jag har fått vara med om övergången från print till online. 

Under årens gång har Jan Hagberg, i sin roll som administrativ chef på Sportbladet, bland annat planerat totalt åtta OS för Sportbladets räkning. 

– Nu kommer ett till fotbolls-EM och även sommar-OS. Det är inte så att det är tråkigt men jag känner att det är dags att göra någonting nytt. 

Nyligen fick Sportbladet en ny chef i form av Patric Hamsch som tillträdde i december. 

Har din avgång något att göra med den förändringen?

– Nej, absolut inte. Vi har haft ganska så många chefsbyten genom åren, så det har ingenting med det att göra. 

Vad Jan Hagberg ska göra härnäst är ännu inte bestämt.

– Det är faktiskt spännande. Jag känner mig omtumlad men samtidigt lite euforisk. Det är mycket känslor nu eftersom att jag har jobbat på Sportbladet i 23 år och har trivts otroligt bra. Men jag tänker att det finns mycket annat där ute. Generellt borde nog många fler testa sina vingar, jag vet att det är många som är kvar för att de inte vågar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.