Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sportbladet blir eget affärsområde – Lotta Folcker ny chef

Publicerad: 17 maj 2021, 09:37

Lotta Folcker blir affärsområdeschef för Sportbladet.

Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet

Efter att sportchefen Patric Hamsch lämnat lägger nu Schibsted Sportbladet i ett eget affärsområde. Ny chef blir Lotta Folcker.


Ämnen i artikeln:

SportbladetAftonbladetSchibstedLotta Folcker

Lotta Folcker tillträder som affärsområdeschef för Sportbladet i september. Hon sitter även i Aftonbladets ledningsgrupp.

Enligt ett pressmeddelande innebär detta en stor satsning på sporten, och man ska även rekrytera nya medarbetare – både till redaktionen och affärssidan.

– Jag ser stora möjligheter, inte minst för journalistiken inom vår Plustjänst, i Play och andra betaltjänster men också för annonsmarknaden där det finns många fler kunder som kan upptäcka sporten och det engagemang som vår journalistik driver, säger Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd på Aftonbladet, i pressmeddelandet.

Valet att lägga Sportbladet i ett eget affärsområde kommer efter en stökig tid på bilagan. Sportbladet har sedan i höstas stått utan en fast chef efter att Patric Hamsch lämnade tjänsten efter knappt ett år på posten.  Och som Dagens Media tidigare har rapporterat fick nyligen en Aftonbladet-medarbetare lämna tidningen efter att ha skuggat just Patric Hamsch, vilket först rapporterades av Medierna i P1.

LÄS ÄVEN: Locket på om skuggningen av Patric Hamsch 

Lotta Folcker har de senaste tre åren lett Aftonbladet Labs digitala satsningar inom feature, poddar och nya affärsmodeller. Hon var under flera år affärsområdeschef för Aftonbladet TV, och har bland annat varit chef för TV4 Nyhetsmorgon.

– Sportjournalistiken vilar tryggt i redaktionen, med våra starka profiler, reportrar och redaktörer. Så även om jag en gång i tiden började som reporter på sporten på Folkbladet ser jag nu fram emot att framför allt tillföra mina andra erfarenheter till Sportbladet, säger Lotta Folcker, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev