Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Spel och datavisualisering under DN och DI:s hackday

Publicerad: 22 Maj 2015, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Dagens Nyheters och Dagens Industris gemensamma hackday har bland annat resulterat i spel som ska öka interaktionen med läsarna.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriDagens Nyheter

I förmiddags avslutades DN och DI:s hackday som inleddes igår med en inspirationsföreläsning av Vox.coms grundare Yuri Victor, som senare även deltog i ett av utvecklingsteamen. Det var andra gången som hackday genomfördes och syftet är att ta tillvara de idéer som medarbetarna har.

– Vi vill också se vad som faktiskt kan göras på bara en dag, säger Johanna Nyberg, leverans- och utvecklingschef på DN.

Vilka idéer kom fram i år?

– Det var stor bredd men roligt var att precis allt som gjordes kan användas med relativt liten insats. Vi har mycket arkivdata och många hade fokuserat på visualisering av detta på olika sätt. Många jobbade också med läsardebatt och interaktion, exempelvis i form av spel av olika slag. 

Vad ska ni ta vidare?

– Det blir nästa steg. Det vi kan konstatera är att vi är väldigt mycket bättre riggade nu än för ett år sedan vad gäller att snabbt lansera de idéer som kommit upp. Det känns jätteroligt. 

Blir det fler hackdays?

– Det blir det absolut, finns så många positiva effekter och så många fler idéer att ta vidare.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.