Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sparpaket på Dagens ETC

Publicerad: 4 december 2019, 09:13

Andreas Gustavsson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens ETC.

Foto: Zanna Norqvist

Dagens ETC når inte prenumerationsmålen. Nu läggs ett sparpaket på tidningen.


Ämnen i artikeln:

ETC

Enligt uppgifter till Dagens Media har ETC:s styrelse lagt ett förslag om att lägga ned kontoret i Malmö och även dra ned på antalet tjänster i Göteborg.

Men uppgifterna varken bekräftas eller dementeras av Dagens ETC:s chefredaktör och ansvarige utgivare Andreas Gustavsson.

– Vi ser över tjänster, det är vad jag kan säga just nu. Styrelsen har lagt ett förslag som handlar om att både öka intäkterna och minska kostnaderna. Vi har precis inlett förhandlingar med facket och jag vill inte föregå dem av respekt för medarbetarna, säger han till Dagens Media.

Varför behöver ni dra ned?

– Det är en stor anledning till det – vi klarade inte prenumerationsmålet för 2019.

Hur långt ifrån målet är ni?

– Tillräckligt långt ifrån för att lägga ett sparpaket. Dessutom släpar vi efter med den digitala omställningen och det känner vi av nu.

Vad var prenumerationsmålet?

– I dag ligger vi på strax över 9 000 prenumeranter på vardagar och strax under 11 000 på helgerna. Det räcker inte. Nu har vi budgeterat för en försiktig ökning under 2020.

Hur ska ni få in fler prenumeranter?

– Genom journalistiken. Vi satsar mer på riktigt vasst premiuminnehåll. Våra läsare vill ha opinion och nyhetsjournalistik som är unik för oss och det är också våra största konkurrensfördelar. Dessutom ser vi stora möjligheter att utöka inom kulturbevakning och debatt och dessutom utveckla utrikesjournalistiken genom internationella samarbeten.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev