Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Södra Sidan ökar upplagan

Publicerad: 11 januari 2013, 13:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Lokaltidningen Södra sidan lägger till Tullinge, Tumba och Grödinge i distributionen. Därmed ökar upplagan med 25 procent.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

Lokaltidningen Södra Sidan ges ut i vissa av Stockholms södra förorter. Från och med i dag kommer också hushåll i Tullinge, Tumba och Grödinge kunna ta del av tidningen. Tidningen går då från en upplaga på 48 000 ex till 60 000 ex.

När dagensmedia.se når Södra Sidans chefredaktör Petter Beckamn står han ute i Tullinge för att möta de nya läsarna.

– Det finns ett behov av en annan typ av lokaljournalistik som inte bara skriver om brott. Vårt fokus ligger på att förmedla en bredare bild och se lösningar istället för problem. Det finns ett journalistiskt behov i Botkyrka och vår målsättning har alltid varit, sedan vi startade, att expandera, säger han.

I samband med expansionen har redaktionen utökats med en halv tjänst.

– Det är ett stort steg att öka, det här året kommer vi att fokusera på att få det här att fungera.

Samtidigt visar en nyligen utförd Skop-undersökning att Södra Sidan stärker sin ställning gentemot lokaltidningensjätten Mitt i. På frågan ”Vem av följande ger den mest rättvisande bilden av ditt område” svarade 75 procent Södra Sidan vilket är en ökning från 59 procent 2011. 11 procent svarade Mitt i, vilket är en minskning från 24 procent.

– Vi ser att i de områden som vi finns i idag är vi otroligt starka. Vår journalistik uppskattas och det glädjer oss mycket. Vi berättar nyheterna på ett annat sätt. Vi förmedlar inte den typiska bilden av folk som bor i förorten utan ser en större helhet, medan konkurrenterna fokuserar mer på exempelvis brott.

Varför behövs lokaljournalistiken?

– Lokaljournalistiken är den form av journalistik som folk har allra störst behov av. Att ha kontakt med närområdet där man bor och känna ett sammanhang är väldigt viktigt, att man vet vad som händer. Det är en demokratisk rättighet, tycker jag.

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.