Södra sidan ökar

2010-01-15 09:57  

Stockholms gratistidning Södra Sidan lanserar omgörning och presenterar årssiffror som pekar uppåt.

I helgen är det premiär för Södra Sidans nya kostym. Det är Petra Emtestam på Bukidesign som har fräschat upp formen på tidningen som kommer ut varannan vecka i Stockholms södra förort.

– Efter tre år började den kännas lite saggig så det var en naturlig förändring. Den nya formen är mer lättläst, luftig och ren tycker vi, säger Petter Beckman, ansvarig utgivare på Södra Sidan.

Fjolårets upplaga ökade med 35 procent till 54 000 ex när tidningen expanderade till norra Botkyrka. Det har dragit upp försäljningen med 30 procent. Omsättningen ökade från 2,9 miljoner kronor 2008 till 3,7 miljoner kronor ifjol och resultatet beräknas landa strax över plus.

– En nystartad tidning ska öka varje år, men vi hade inte räknat med så här stor försäljningsökning i en tid när det är menat att det ska gå sämre. Resultatet är som tidigare. Vi har i princip hållit nollan varje år, säger Petter Beckman.

Gratistidningen har fyra anställda inklusive delägare.

Synnöve Almer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt