torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Snökaoset stoppar tidningar

Publicerad: 13 januari 2021, 09:59

Snökaoset i Västernorrland har pågått i flera dagar och väntas fortsätta, enligt Aftonbladet

Foto: Aftonbladet TV

De stora mängderna snö som fallit i Västernorrland och Västerbotten gör att flera tidningar inte kan delas ut, däribland Norran, Aftonbladet, Dagens Industri, Dagens Nyheter och Östersunds-Posten.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDagens IndustriVästerbottens-KurirenFolkbladetExpressenAftonbladet

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Både igår och idag har tidningsbuden inte kunnat dela ut tidningar som vanligt, vilket beror på de stora mängder snö som fallit i Västernorrland och Västerbotten de senaste dagarna.

Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Mellanbygden, och Lokaltidningen har idag inte delats ut i Umeå, Robertsfors, Nordmaling och Vännäs, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Det är sådana snömängder så att det finns risk för att vår personal skulle kunna göra sig illa. Därför har vi tagit det här beslutet. Det är tråkigt men personalens säkerhet måste gå först, säger Fredrik Lindfors, regionchef på Tidningstjänst, till VK.

Även Östersunds-Posten har uteblivit idag, och enligt TU kunde varken Aftonbladet eller Expressen distribueras i snödrabbade områden igår, tisdag. Idag är utkörningen försenad med 1–2 timmar i Västernorrland och Västerbotten.

P4 Västernorrland kunde igår rapportera att Sundsvalls Tidning och Tidningen Ångermanland tvingades stoppa utkörningen för att man inte kunde trygga tidningsbudens säkerhet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev