Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Smålands Dagblad återuppstår

Publicerad: 5 September 2013, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Smålands Dagblad lades ner för 26 år sedan. I dag återuppstår tidningen, som är en lokal dagstidning för Nässjö och Sävsjö. Samtidigt blir flera av Hallpressens tidningar tabloider.


Det har gått 26 år sedan Smålands Dagblad gick upp i Smålands-Tidningen. Återlanseringen sker nu i samband med att Smålands-Tidningen, Tranås Tidning, Vetlanda-Posten och Värnamo Nyheter byter format – från fullformat till tabloid.

– Många läsare i Nässjö säger fortfarande Dagbladet och vi har redan fått många positiva reaktioner på att tidningen kommer tillbaka. Nu blir deras tidning mer lokal, säger Johan Hedberg, redaktionschef och ansvarig utgivare för den nya tidningen i ett pressmeddelande.

I samband med att tidningarna byter format får Värnamo Nyheter, som tidigare haft en förstasida täckt av annonser, också en redaktionell etta.

– Ettan blir en redaktionell nyhetssida då bästa annonsplats flyttar in i tidningen och vi känns mer som en nyhetstidning, säger Inger Abram Ohlsson, redaktionschef och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter i ett pressmeddelande.

Även Jönköpings-Posten kommer att gå över till tabloid, senare i år. I och med det kommer samtliga Hallpressens tidningar att vara i tabloidformat.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.