Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Slutstriden om Forma inledd

Publicerad: 21 Mars 2012, 12:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Formas ägarbolag Hakon Invest sitter nu i förhandlingar med ett flertal parter för att sälja Forma Publishing Group, där bland annat OTW ingår.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

I slutet av februari slutade Hakon Invest ta in anbud inför försäljningen av Forma Publishing Group. Flera mediekoncerner, däribland Bonnier och Schibsted, ska enligt uppgifter till dagensmedia.se ha visat intresse. Nu pågår intensiva förhandlingar men Hakon Invests vd, Claes-Göran Sylvén, är förtegen med detaljer.

– Intresset för Forma har varit gott och vi för dialoger med flera intressenter. Läget är oförändrat sedan i slutet av februari men för varje dag som går så kommer vi närmare ett resultat.

Han vill i dagsläget inte säga om det lutar åt att Forma säljs i sin helhet eller i delar.

– Vi har sagt att vi ser över vårt ägande i Forma och det innebär att vi kan tänka oss att sälja bolaget i sin helhet eller i delar. Vi får kort sagt se vilken den bästa lösningen blir.

Forma står i färd med att flytta in hela bolaget i nya lokaler på Birger Jarlsgatan. Den flytten påverkas inte även om bolaget säljs i flera delar.

– Jag ser inte att det skulle bli ett problem där. Oavsett vem som äger bolaget så måste ju människor sitta någonstans och lokalerna är anpassade för de här verksamheterna.

I Forma Publishing Group ingår dotterbolagen Forma Books, Forma Contracts och Forma Magazines. Forma Magazines ger bland annat ut tidningarna "Hälsa", "Ica-kuriren", "Hus och Hem" och "Market".

I Forma Books ingår bland annat B. Wahlströms Bokförlag och Ica Bokförlag. Forma Contracts består av uppdragspublicistbolaget OTW.

Forma Publishing har i dag cirka 400 anställda, varav 320 i Sverige. Bolaget omsätter 900 miljoner kronor.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.