Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Slutar efter 49 år på Aftonbladet

Publicerad: 23 April 2014, 08:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

Björn Sigrelius går i pension innan sommaren. Hans far var tidigare maskinsättare på Aftonbladet, och nu förs Sigreliustraditionen vidare genom sonen Kalle – som arbetar på Schibsted Media.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Björn Sigrelius började som grafiker och har under de senaste decennierna arbetat med redaktionell teknik. Den sista april går han i pension.

– Jag började 1965 på Aftonbladet Hierta och vart överförd till Schibsted-centralen 2009, eller om det var 2010. Fram till 1994 jobbade jag som grafiker. Sen, när desktop publishing kom, började jag med teknik, säger han till Dagens Media.

Även hans son, Kalle Sigrelius, jobbar inom Aftonbladet. Det gjorde även hans far, Sigge Sigrelius, som arbetade som maskinsättare.

– Pappa började på Stockholmstidningen 1935. Sedan började jag 1965, och så har Kalle jobbat på Schibsted Media i cirka fem år. Mitt barnbarn har även praoat i receptionen på Schibsted, och jag kan citera en gammal kollega därifrån som sa: "Jag trodde aldrig att jag skulle få jobba med fyra generationer Sigrelius."

Hur känns det att sluta?

– Det är blandade känslor. Jag har haft förmånen att få vara frisk genom åren och jag har alltid tyckt att det har varit kul att jobba. Men jag tog beslutet om att gå i pension i somras så det är ju välgrundat, men det känns såklart vemodigt ändå.

Vad ska du göra nu?

– Jag har en ganska stor familj och min mamma är fortfarande i livet. Jag har en båt och en stuga i Bohuslän där jag kan vara. Så jag har saker att fylla dagarna med.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.