Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Skulden till Schibsted – 161 miljoner kronor

Publicerad: 30 Augusti 2016, 06:40
Uppdaterad: 30 Augusti 2016, 12:26

Stampenägda tryckeriverksamheten V-TAB är skyldig Schibsted miljonbelopp.


Ämnen i artikeln:

StampenSchibsted

En av de fordringsägare som Stampen är skyldig pengar är Schibsted – skulden uppgår till 161 miljoner kronor, rapporterar SVT.

I början av året avgjordes tryckerimomsfrågan vilket lett till att Stampen blivit skyldig att återbetala runt 400 miljoner kronor. Det höga beloppet är en del i varför Stampen begärt företagsrekonstruktion – som förlängdes igår.

Det är Stampenägda tryckeriverksamheten V-TAB AB som bland annat trycker dagstidningar, direktreklam, tidsskrifter som nu är skyldig Schibsted miljontals kronor.

Schibsteds finanschef Jörgen Konradsson vill inte gå in på möjligheterna att få tillbaka pengarna.

– Som framgår av rekonstruktionsberättelsen så är detta medel på ett spärrkonto och det är en fordran med förmånsrätt. I övrigt vill jag inte spekulera, skriver han i ett mejl till SVT.

När Stampenrekonstruktionen inleddes i våras hade koncernen räntebärande skulder på totalt 1,2 miljarder kronor.

Enligt tidigare uppgifter ska Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, lämna sitt svar på Stampens ackordsförslag idag, tisdag.

Förslaget innebär att Skatteverket får 25 procent av sina fordringar, alltså omkring 125 miljoner kronor. Det är fortfarande oklart när det definitiva beskedet lämnas.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

StampenSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.