Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Skönt att Värmland också får lite Obama-glans"

Publicerad: 4 September 2013, 13:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Hallå där... Peter Franke, chefredaktör på VF, som i dag kör sin egen vinkel på Barack Obamas besök i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Obamas kakfest, säkerhetsvaktens bortfumblade badge och vrålåket "The Beast". Ingen kan ha missat att USA:s president Barack Obama är på Sverigebesök.

Bevakningen är massiv med liverapporteringar och tv från bland andra Expressen, DN och SVT medan Aftonbladet sänder "superlive".

Tidningen VF är inte sena att haka på Obama-hysterin och slog i morse till med sin egen Värmlands-vinkel på presidentens Sverigebesök: " Obama har passerat Värmland".

Artikeln, som handlar om att Obamas plan Air Force One passerat Värmlands luftrum, blivit något av en snackis på nätet och har fått många att dra på smilbanden.

– Vi har en fotograf som är väldigt flygintresserad och han hade lagt in Air Force One i sin dator. När planet var här uppe tog vi helt enkelt en skärmdump och skrev en kortis på webben. Vi är inte bara med på marken utan också uppe i luften, förklarar VF:s chefredaktör Peter Franke för Dagens Media.

Hittills har VF:s artikel delats 418 gånger på Facebook, vilket kan jämföras med 0 delningar för de tre artiklarna som just nu ligger i topp på tidningens sajt.

– Det är inte ett rekord men lätt topp tio på delningar. Det är bra att vi fick lite Obama-glans även här i Värmland.

Kommer ni skriva mer om Obama eller räcker det med den här artikeln?

– Vi nöjer oss nog med TT ikväll tror jag.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.